1 Nisan 2013 Pazartesi

Maurers Tiroit Bezleri İçin Yararlı

TİROİT BEZLERİ NE İŞE YARAR?
  Tiroit bezleri boyunun orta kısmında bulunan endokrin bezidir. Boyunun da “âdem elması” adı verilen sert çıkıntının altında bulunmaktadır. Maurers Özellikle kelebek şeklinde bir yapıya sahiptir. Kanat biçimindeki olan sağ ve sol bölümleri ise nefes borusunun hemen kenarında bulunmaktadır. Sağ ve sol kısımlarını “istmus” ismi verilen kısım birleştirmektedir. Tiroit bezleri genel olarak vücutta T3 ve T4 tiroit hormonunu salgılamaktadır. Özellikle tiroit hormonları vücudumuz için en önemli olan hormonudur. Çünkü metabolizmanın düzeni genel olarak tiroit hormonları sağlamaktadır. Kalp atım hızlarını, vücut ağırlığını, kolesterolün düzeyini, hafıza fonksiyonunu, kas gücünü, cilt yapısını ve diğer fonksiyonları da direk olarak etkilemektedir. Kişinin vücudunda tiroit hormonları farklı sebeplerden dolayı yeterli derecede salgılanmaz ise “hipotiroidizm” yani tiroit hormonunun azlığı ortaya çıkmaktadır.
Tiroit hormonunun az salgılanması sebebi ile bu durumlar ortaya çıkmaktadır. Ancak farklı sebeplerden dolayı tiroit hormonları eğer fazla salgılanıyor ise “hipertiroidizm” yani halk dilinde “zehirli guvatr” ortaya çıkmaktadır. Maurers kullanıcı yorumları Tiroit hormonu fazla salgılandığında fonksiyonlar arttığı için vücuda zarar vermektedir. Çoğunlukla kandaki tiroit hormonlarının düzeyleri beyinde mevcut olan organlardan salgılanan tiroidi uyarıcı hormon “TSH” ile ayarlanmaktadır. Kişinin kanında bulunan tiroit hormonunun azalması durumunda TSH salgılanır yâda tam tersi olarak kanda mevcut olan tiroit hormonunun fazla salgılanmasında da TSH salgılanması azalmaktadır.
 Hipotiroidism belirtileri nelerdir? 
  Genellikle tiroit bezlerinin az çalışması durumunda bir yâda birden fazla belirtiler ortaya çıkmaktadır. Çoğunlukla kişilerde kilo artışları, depresyon, unutkanlıklar, kalp hızında yavaşlamalar, ciltte kuruluklar, kabızlık problemleri, soğuğa karşı dayanıksızlık, zihinsel durgunluklar, aşırı yorgunluk halleri, kas güçsüzlükleri ve ani kramplar, maurers forte adet dönemlerinde meydana gelen düzensizlikler ve kanamalarda artışlar olarak belirtiler göstermektedir.  
Hipertiroidizm belirtiler nasıl ortaya çıkmaktadır?
  Özellikle kişinin vücudunda tiroit bezleri çok hızlı çalışıyor ise farklı belirtiler göstermektedir. Aşırı sinirlilik, kilo kayıpları, yorgunluk halleri, sıcağa karşı tahammülsüzlük, uyku problemleri ve düzensizlikleri, terlemelerde artma, ellerde titremeler, adet dönemlerinde bozulmalar ve kanamaların daha az olması, anksiyete yani korku halleri de tiroit bezinin çok çalışmasında ortaya çıkan belirtilerdir.

https://www.zayiflamahikayeleri.com/maurers-forte.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder